2014 års program har börjat

I september påbörjade årets traineer sitt program med teambuilding i Sundsvall. Sedan dess har de genomgått projektledarutbildning, gjort sig hemmastadda på sina nya arbetsplatser – och besökt andra kommuner.

_74a1293_small

Traineegruppen som började i höst

Traineerna har nu genomfört sin projektledarutbildning, ett verktyg som kommer bli nödvändigt för dem under det kommande året då de ska undersöka hur integrationen kan förbättras i kommunerna.

Första delen av utbildningen ägde rum på Centrum för utveckling och lärande i Hudiksvall, medan den andra delen tog plats på Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn. Projektledningsutbildningen leddes av Stefan Nordmark från Idéforum Utbildning AB, som har lång erfarenhet av projekt i kommunala miljöer.

Men traineerna har inte kastats rakt ut i arbetslivet. I september fick de lära känna varandra och vad det innebär att arbeta i kommunal verksamhet genom en kickoff på Norra berget i Sundsvall. Samtidigt fick de träffa några av tidigare års traineer, och presenterades för kommunchefen i Sundsvalls kommun.

Nästa träff väntas senare i november.