Många spännande jobb väntar i offentlig sektor

En kommun är kanske inte det första man som ung akademiker förknippar med nytänkande, utveckling och karriärmöjligheter. Därför har några kommuner i Norrland startat ett traineeprogram för morgondagens specialister och ledare.

Traineeprogram är något som vanligen brukar förknippas med näringslivet. Men i dag finns 
det inom den offentliga sektorn många intressanta jobb, utvecklingsmöjligheter och karriärvägar.
– Det är bland annat det vi vill visa, säger Maria Wallner som är samordnare för det traineeprogram som sex kommuner i Sundsvallsregionen tagit fram. Men det handlar naturligtvis också om att hitta framtidens specialister och ledare.
– Som trainee kommer man direkt in i hetluften och får vara med och påverka samtidigt som man får möjlighet att fördjupa sig inom sitt eget område, bygga nätverk och utveckla sitt ledarskap. De kommuner som står bakom traineeprogrammet, förutom Sundsvall, är Hudiksvall, Nordanstig, Timrå, Härnösand och Ånge.
– När vi planerar antalet traineeplatser utgår vi från vilka behov som finns i respektive kommun. Därför kan antalet liksom de yrken tjänsterna rör variera från år till år.
– I det traineeprogram som pågår nu finns allt från jurister, IT-experter, socionomer, ekonomer och kommunikatörer, berättar Maria Wallner. I dag har vi åtta traineer men målsättningen är att framöver kunna ta emot ungefär dubbla antalet.

Trainee Södra Norrland, som är det officiella namnet, vänder sig till
de som har en relevant akademisk examen som är max tre år gammal. I samband med att man ansöker söker man också en i förväg bestämd tjänst.
– Själva programmet omfattar 12 månader och under den tiden arbetar man till 80 procent med de arbetsuppgifter som är förknippade med sin tjänst, med stöd från en erfaren handledare. Sin placering får man i den kommun som har behov av den kompetens som efterfrågas.
– Resten av tiden deltar man i ett program där man får kunskap om hur en kommun är organiserad och fungerar med fördjupning inom olika områden, förklarar Maria Wallner.
En del av tiden, två månader, är dessutom förlagd till en av de andra kommunerna som ingår 
i samarbetet. På så sätt får man prova på att jobba både i en större och i en mindre organisation. Målsättningen efter traineeperioden är att alla ska få en anställning.
– Vill du vara med och utveckla framtidens välfärd i en spännande tid är du välkommen att höra av dig. Med vårt program har du som trainee goda möjligheter att få en rivstart på karriären, avslutar Maria Wallner.

Artikeln är tagen ur Dagens Industri.