Bygg framtiden med oss

Nu är ansökningstiden för Trainee 2020 avslutad, men vad innebär det för dig som trainee att arbeta på en kommun? Hur är det?

När du hör ordet ”kommun”, är din första tanke många intressanta jobb, utvecklingsmöjligheter och karriär? Kanske, kanske inte. Men med flera tusen anställda inom hundratals olika yrken är en kommun en spännande arbetsplats där du får vara med och jobba för att det ska fungera så bra som möjligt för kommuninvånarna.

När du ansöker som trainee till programmet Trainee Sundsvallsregionen får möjlighet att fördjupa dig inom det område du är utbildad, bygga nätverk inför framtiden och få både personlig och professionell utveckling.

Att arbeta i en kommun är ett av Sveriges viktigaste jobb. Här är du med och påverkar hur en hel kommun ska fungera. Som trainee är du med i hetluften och påverkar – på riktigt.

Att arbeta i en kommun innebär att du har många kollegor. På många orter är det den största arbetsgivaren, vilket gör att det finns många karriärvägar att gå. Känner du att du så småningom skulle vilja testa på något annat kan du med andra ord byta jobb utan att byta arbetsgivare.

Som trainee tror vi att du har förmågan att agera när andra tvekar, och att på egen hand söka upp nya utmaningar inom de givna ramarna. Vi tror att du är entusiastisk och positiv, även i tuffa situationer och att du snabbt kan anpassa dig till nya omständigheter. Du vill skapa framtidens välfärd tillsammans med oss.

Vårt mål med alla traineetjänster är att anställningen ska övergå till en tillsvidareanställning efter programmet.

Med andra ord har du gjort helt rätt val som har ansökt till att bli trainee.