Avslutning för Trainee södra Norrland

Den 10 december var det avslutning för de sju traineer som fullgjort programmet under 16 månader.

Åtta personer står på en trapp med ett vitt hus i bakgrunden.

Fotograf: Sundsvalls kommun

Förutom deras ordinarie arbetsuppgifter så har de även deltagit i ett gemensamt utvecklingsprogram för samtliga traineer, under cirka 20 procent av arbetstiden. Utvecklingsprogrammet innehåller introduktion i politisk ledning och andra förutsättningar för kommunal verksamhet, omvärldsbevakning och personlig utveckling. De har även haft en 3 månader lång breddningsperiod då traineerna har arbetat med liknande arbetsuppgifter i en annan kommun inom Sundsvallsregionen.

Ett flertal blir kvar i våra kommuner även efter traineeprogrammets slut. Vi tackar så mycket för den här tiden och önskar alla lycka till i fortsättningen.

Ny traineegrupp 2020

Nu är rekryteringen klar för nästa omgång av traineeprogrammet. I samband med den nya rekryteringen byter även Trainee södra Norrland namn till Trainee Sundsvallsregionen och förkortar programmet till 12 månader, varav två månader är breddningsperiod.

I den nya omgången är följande 6 stycken yrkestitlar tillsatta; Miljöingenjör, landskapsarkitekt, utredare, GIS ingenjör, planarkitekt samt inköpare/upphandlare.
De nya medarbetarna har en gemensam uppstart den 9-10 januari och kommer sedan ut till sina respektive arbetsplatser den 13 januari.

Trainee Sundsvallsregionen

Trainee Sundsvallsregionen är ett samarbete mellan kommunerna Hudiksvall, Härnösand, Nordanstig, Sundsvall, Timrå och Ånge. Vi vill visa yrkesbredden och det stora antalet intressanta uppdrag som finns inom offentlig sektors förvaltningar och bolag, för den som är intresserad av samhällsfrågor och framtidens välfärd.

Programmet finns för den som har en färsk akademisk examen eller validerad internationell motsvarighet som är relevant för den traineeplats man söker. De sökande ska ha en  examen som är äldre än tre år. Engagemang och en vilja att vara med och utveckla framtidens samhälle och välfärd är viktiga egenskaper. Som trainee tar man sig an kvalificerade uppgifter i samarbete med andra, tar ansvar och arbetar självständigt.

Är du intresserad av att ha en trainee på din arbetsplats 2021?
Hör av dig till Maria Wallner.

Kontakt:
Maria Wallner, samordnare