Sundsvallsregionen släpper fler populära traineetjänster

Efter den lyckade satsningen med Sundsvallsregionens traineeprogram släpps nu fler efterfrågade traineetjänster.

Programmet är ett första steg att komma ut på arbetsmarknaden och få börja arbeta med det man utbildat sig för.

– Vi ser fram emot att hitta nya talanger som är intresserade av vår verksamhet. Ansökan till de nya tjänsterna har kommit ut nu och är öppen fram till och med den 31 augusti. Traineeprogrammet ger en trygg start i arbetslivet med en handledare och kvalificerade arbetsuppgifter samtidigt som man bygger upp ett stort yrkesnätverk under traineeåret, säger Maria Wallner, samordnare för traineeprogrammet.

Samtliga medlemskommuner i Sundsvallsregionen prioriterar god kompetensförsörjning. Som en del i detta arbete så har de sedan några år tillbaka utvecklat just traineeprogrammet. Programmet ger kommunerna tillfälle att visa upp sina verksamheter samtidigt som akademiskt utbildade personer, med en examen som inte är äldre än tre år, introduceras till möjligheterna av en karriär inom den offentliga sektorn.

Nytt för år 2022 är att utöver de sex medlemskommunerna så ansluter också Region Västernorrland till programmet.

– För kommunerna och Regionen som arbetsgivare så är det här ett bra sätt att attrahera bra kompetens. De som kommer in som trainees ser verksamheten med nya glasögon, vilket ofta lyfter och ger ny energi till arbetsplatsen. Det är ett gyllene tillfälle för oss att nå unga välutbildade människor och visa dem vilka möjligheter som finns inom den offentliga sektorn, säger Maria Wallner.

Är du intresserad av att veta mer eller skicka in en ansökan så finns alla tjänster tillgängliga på Tjänster 2022.

Du kan skicka in din ansökan är fram till och med tisdag den 31 augusti 2021 och programstart är i januari 2022.

– Trivs alla parter med varandra så leder det oftast till en fortsatt anställning efter traineeåret, säger Maria Wallner.

Glada unga människor runt ett mötesbord med en storskärm vid bordet.

Foto: Pexels.com