Traineegänget fick insyn i arbetet inom EU

Under två dagar hade traineegänget ett späckat program på plats i Bryssel.

Män och kvinnor i Bryssel.

Foto: Maria Wallner.

Syftet med besöket är att se hur beslut inom EU påverkar arbetet i våra kommuner och regioner och hur vi har möjlighet att påverka det som är på agendan i Bryssel.

Tillsammans med representanter från Europa Direkt, Region Västernorrland och Härnösands kommun besökte vi bland annat North Sweden European Office och Central Sweden European Office för att se hur våra regioner arbetar med att lyfta fram våra prioriteringar i det europeiska arbetet.

På programmet fanns även besök och samtal på European Commission med fokus på miljö och energi, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), European Committee of Regions samt European Parliament. På Parlamentet fick vi bland annat möta den svenska parlamentarikern Erik Bergkvist.

Lärorika dagar där vi även hade turen att Bryssel bjöd på skönt väder att promenera i.