Filmer

Här hittar du alla filmer kring Traineeprogrammet.

Nu är det dags att söka till traineeprogrammet!

Sök till traineeprogrammet, dreambroker.com är en film från Härnösands kommun (3:28 minuter).

Två glada ungdomar diskuterar på bilder som sitter på en vägg.

SYNTOLKNING: Michael Mallinder MacLeod och Matilda Landström Litström  promenerar runt i Härnösand och berättar engagerat om vad de upplever är bäst med traineeprogrammet. Michael är trainee som samhällsplanerare och arkitekt i Hänösands kommun och kommer från Skottland. Matilda är utbildad trädgårdsingenjör och var trainee i Sundsvalls kommun förra året. Hon flyttade upp från Göteborg för att gå traineeprogrammet.

Traineeperiod i kommunen leder till jobb

En film från Hudiksvalls kommun.  Traineeprogrammet leder till jobb, mediaflowplayer (1:52 minuter).

Ung kille som säger: Jag blir kvar i fantastiska Nordanstig.

SYNTOLKNING: Under ett och ett halvt år har sju unga vuxna med en kandidatexamen från högskola eller universitet fått testa på att jobba i en av Sundsvallsregionens kommuner; Hudiksvall, Nordanstig, Sundsvall, Timrå, Ånge och Härnösand. Nu i dagarna har traineeprogrammet avslutats för den här gången och majoriteten av deltagarna har erbjudits anställning, flera av dem i någon av de sex deltagande kommunerna.

Det bästa med Traineeprogrammet

En film från Hudiksvalls kommun. Traineeprogrammet, mediaflow.com (2:14 minuter).

Suddig bild med vit text: Det bästa med traineeprogrammet.

SYNTOLKNING: Tre unga traineer sitter i kommunhuset i Hudiksvall och pratar om vad de tycker att det bästa med Traineeprogrammmet är. De är Sophie Eriksson, PA-konsult på personalenheten, Jessica Huldin, kvalitetsutvecklare och Jacob Gbadegbe, projektledare inom bygg. Vi får också veta vad de tänker göra framöver, hur de beskriver sin traineeperiod och hur det är att jobba i en kommun.