Cornelia Ericsson och Peter Viberg

Svartvitt collage, en ung tjej och en ung kille.

Cornelia och Peter är traineer i Timrå kommun. Cornelia är ekonom och Peter kvalitets- och verksamhetsutvecklare.

Tre frågor:

Hur känns det att få börja som trainee i Timrå kommun?

– Jätteroligt men också lite svårt att veta exakt hur året kommer bli. Jag kommer nog lära mig jättemycket, menar Cornelia.

– Känns jättebra, jag har gått och väntat på det här i tre månader. Det är mycket information att ta in om hur det funkar på en kommun och hur de arbetar, fortsätter Peter.

Vad har ni för förväntningar på kommande traineeperiod?

– Jag tror att vi kommer vara väl förberedda inför nästkommande arbete och att vi får en bättre relation med andra delar av kommunen, att jag bättre kommer förstå vad de olika delarna gör, menar Cornelia som också har en del insyn efter att ha sommarjobbat på Timrå kommun tre somrar i rad.

– Att man får en lugn och ingående praktik, bred utbildning inom jobbet – att jag får prova på innan och lära mig hur en kommun fungerar, säger Peter.

Vad ser ni fram mest emot?

– Att få arbetskollegor. Om själva programmet så ska det bli roligt att få lära sig massor av saker, som en avslutning ska till exempel samtliga traineer åka till Bryssel tillsammans, berättar Cornelia.

– Det blir kul med personlig utveckling, dels se hur mycket jag kan göra och lära mig men också följa de andra traineerna och se hur det går för dem, avrundar Peter.

Intervjun är hämtad från Timrå kommun på LinkedIn.